{“labels”:[],”rewrite”:{“with_front”:true}}

8X LA PLAGNE!

3X ACTIF / 4X DÉLICIEUX / 1X RELAX

Natuurlijk ga je elke dag skiën op wintersport. En natuurlijk heeft La Plagne (samen met Les Arcs) gi-gan-tisch veel skikilometers om de hele week geen piste twee keer te hoeven doen. Toch gaan we je inspireren tot een leuke activiteit tussen de pistes door. En omdat je tussendoor ook moet eten, geven we ook nog een paar tips voor authentieke en gezellige restaurants en cafés. En vooruit, één tip voor de ontspanning.

ACTIF 1

De poeder in

Offpiste is er in La Plagne heel veel te beleven. Samen met gids Jean Christoph doorkruisen we het skigebied en houden we meestal de Mont Blanc in het zicht. Op Les Etroits test Jean Christophe mijn freeride-skills en gelukkig kunnen we wat grotere uitdagingen aan, zoals de Col de Palais en de Noordzijde van de gletsjer. “La Plagne is heel erg familievriendelijk en mensen denken dat de betere offpiste in Val d’Isere en Tigne ligt, maar er is hier ook heel veel. Dat mensen dat denken is goed voor ons, die gedachte scheelt een boel freeriders die de poedersneeuw kapot skiën.” Jean Christophe geeft me tijdens het freeriden ook nog een paar tips om beter te worden. Twee dagen zijn we samen op pad en dan kun je zo veel doen!

ACTIF 2

De lucht in

“Are you ready?” “Oui!”, roep ik in mijn beste Frans terug en we glijden met de ski’s in de sneeuw richting de afgrond. Ik vertrouw erop dat we op tijd airborne zijn en ja hoor, nog voor we bij het einde zijn vliegen we al omhoog. G-krachten beginnen meteen aan mijn lijf te trekken. Het uitzicht is fenomenaal, zeker als we over La Plagne vliegen. Van boven zie ik Hotel Araucaria, pal aan de piste tussen alle skiërs. In de verte zie ik de Mont Blanc, altijd een mooi gezicht, en de sporen die ik gisteren offpiste maakte. Van boven is alles mooier. Totdat mijn piloot een paar acrobatische bochten maakt en mijn maag zich omkeert. Dit is voor mij net even te veel actie. Met een wit gezicht loop ik na de landing naar het restaurant. Even geen grote maaltijd, vrees ik. Naast parapente doet Air La Plagne ook helikoptervluchten.

ACTIF 3

Het ijs op

Gek op snelheid en actie? Ga dan naar de bobsleebaan van La Plagne en ervaar zelf wat voor adrenaline olympische atleten meemaken tijdens een afvaart in een bobslee of luge. Bij de Piste Olympique Bobsleigh kun je kiezen uit drie verschillende activiteiten. In de Bob Raft (€ 48 p.p.) zit je met 4 personen zonder stuurman en glijd je met 80 km per uur naar beneden. De raft heeft veel stootkussens en is zo gemaakt dat het een stootje kan hebben. Een professionele bobslee met piloot, de Bob Racing (€ 120 p.p.) gaat 120 kilometer per uur en is de snelste optie. Zelf stapte ik naast de Bob Raft ook nog in een Speed Luge (€ 112 p.p.), een slee met kooiconstructie waarmee je alleen de ijsbaan afscheert tegen 90 kilometer per uur. Een ware sensatie en kick! Een ritje in één van de drie is een absolute aanrader om je wintersport wat extra adrenaline te geven.

4x Délicieux

Le Chalet des Verdons Sud

Restaurant d’altitude is er te lezen op dit kaartje. Heerlijke gevarieerde kaart en prachtig restaurant en dito terras.
Reserveren via +33 6 13103331

Chalet de la Roche

Italiaanse chef en dat proef je! Aan de bodem van de Roche lift in La Plagne Centre en praktisch naast de bobsleebaan. Groot en gezellig terras en precies op de plek waar de parapentes landen. Ik liep vanonder mijn scherm zo door naar mijn tafeltje.
www.barslaplagne.fr
+33 4 79090599

Chalet du Friolin

Heerlijk neerploffen bij de open haard op een luxe sofa. Daar je aperitief drinken en als het eten komt pas verhuizen naar de tafel. Dat is Chalet du Friolin aan de bodem van de Bauches lift vlakbij de overgang naar Les Arcs. Ze hebben ook een vijftal kamers voor maximaal 17 personen.
www.lechaletdufriolin.fr

Bartips: Bar Le Brix & FLOE

Le Brix biercafé is genesteld in het gangenstelsel van La Plagne Centre en is zeker de moeite van het bezoeken en bierproeven waard. Coffeeshop – Bar FLOE zit vlakbij, boven het toerismebureau in La Plagne Central, een hippe foodbar die je eerder zou verwachten in een grote stad. Verrassend, leuk en lekker.

1X RELAX

Bains & Spa Deep Nature

In Belle Plagne ligt, met 500 vierkante meter, het grootste spa-resort van de regio. Deep Nature heeft 3 sauna’s, een hamam, zoutgrot, relaxruimte en een prachtig buitengedeelte waar je vanuit hottubs naar de bergen kan kijken. Massages en andere behandelingen zijn ook te boeken.

LA PLAGNE

La Plagne Paradiski heeft met les Arcs samen meer dan 600 kilometer piste. Het ligt 930 kilometer van Brussel en 1100 kilometer van Utrecht.

www.la-plagne.com
Laat je inspireren op sociale media via
#maplage en @la_plagne

Veel meer dan alleen zon !

ONTELBAAR VEEL PISTES, FREERIDE-MOGELIJKHEDEN ALOM EN HEERLIJK ETEN IN PORTES DU SOLEIL
Lees meer

De top 10 meest

Gitzwart van kleuraanduiding en fenomenaal van uitzicht. Ga tijdens je volgende wintersportvakantie dan voor de adrenalinekick van je leven op...
Lees meer

Op de Falalala-Latten

Sfeervolle verlichting, verweerde houten chalets en schilderachtige hellingen … Nergens heerst het kerstgevoel meer dan in de bergen. Ben je...
Lees meer

In 5 uur op de piste

’s Ochtends kantoor, ’s middags op de ski’s. In theorie kan het. Alleen het jammer dat de Alpen zo ver...
Lees meer

In Luxeresorts

‘Zelfvoorzienend’ is dé wintersporttrend voor komende winter. Want ‘thuis’ dineren is veiliger dan een restaurant vol mensen, après-ski doe je...
Lees meer