Bezoek het grootste skigebied ter wereld in les Arcs

{“labels”:[],”rewrite”:{“with_front”:true}}

BEZOEK HET GROOTSTE SKIGEBIED TER WERELD IN

LES ARCS

Les Arcs is een onovertroffen skigebied gelegen in de Savoie in de Franse Alpen. Gevarieerde hellingen en dramatische uitzichten maken een bezoek aan Les Arcs meer dan de moeite waard. Bovendien zijn de pistes van Les Arcs verbonden met het naburige La Plagne. Beiden maken deel uit van het enorme skigebied Paradiski, dat met 425 km piste een van de grootste skigebieden ter wereld is.

De sneeuwzekerheid is groot, je kan rekenen op een vlot liftsysteem en de uitzichten zijn prachtig

De infrastructuur van Les Arcs werd grotendeels opgetrokken in de jaren 60 en 70, en bestaat voornamelijk uit grote flatgebouwen. Het resultaat is een grillig architecturaal landschap dat door velen geliefd maar ook verafschuwd wordt. Is de lokale architectuur niet helemaal je ding? Dan maken de pistes dat meer dan goed. De hellingen van Les Arcs zijn opmerkelijk gevarieerd. Van beginner tot expert, er is genoeg om je bezig te houden, inclusief een aantal zeer steile zwarte pistes.

Ook Les Arcs zelf is gevarieerd. Het skidorp bestaat uit vier kleine gehuchten, namelijk: Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 en Arc 2000. Het mooie aan Les Arcs is dat elk gehucht een beetje anders is. Je krijgt dus vier skidorpen voor de prijs van één. Arc 1600 ligt aan de top van de kabelbaan die vertrekt uit het dalstadje Bourg-Saint-Maurice. Dit is de plek waar het wintersportgebeuren in Les Arcs oorspronkelijk begon.

Arc 1800 volgde als tweede in de rij en is tegenwoordig uit-
gegroeid tot het grootste en meest bruisende deel van Les Arcs. Arc 2000 werd als derde gebouwd en ligt op zo’n 20
minuten met de shuttlebus van Arc 1600. Tenslotte is er nog Arc 1950, het meest recente deel van Les Arcs. Deze plek werd in de vroege jaren 2000 opgetrokken door Intrawest, een Canadese projectontwikkelaar die voor een sympathieke laagbouw chaletstijl koos. Arc 2000 straalt meer persoonlijkheid uit en is een zeer aangename plek om te verblijven. Daarenboven zijn Arc 2000 en Arc 1950 met elkaar verbonden door een korte kabelbaan die tot laat in de nacht rijdt.

Arc 1600, 1950 en 2000 zijn redelijk compact en daardoor erg kindvriendelijk. Arc 1800 ligt meer verspreid en heeft een aantal nieuwere appartementen die op de heuvel liggen, weg van het centrum. Alle dorpen van Les Arcs hebben een redelijke selectie aan bars en restaurants. Een mooie plus is dat (bijna) alle accommodaties ski-in/ski-out zijn wat het voor families eens zo gemakkelijk maakt.

In Les Arcs is de sneeuwzekerheid groot, je kan rekenen op een vlot liftsysteem en het uitzicht over de vallei is prachtig. Je kan La Plagne bereiken via de Vanoise Express-kabelbaan die vertrekt vanaf Plan Paisey. Het gezamenlijke skigebied Paradiski is reusachtig en biedt je in totaal 425 km aan pistes.

Maar ook het lokale skigebied van Les Arcs heeft veel te bieden met 200 km aan gevarieerde pistes boven en onder de boomgrens, en tal van offpiste mogelijkheden. Verder zijn er 10 groene pistes die ideaal zijn als oefenhelling voor beginners en kleine kinderen. Eveneens heb je vanuit elk dorp toegang tot blauwe en rode pistes.

Les Arcs claimt de langste stoeltjeslift van Frankrijk te hebben. De Pré Saint Esprit begint onder Arc 1950 en eindigt ruim boven Arc 2000. Deze lift heeft dekentjes en verwarmde stoelen. Het duurt slechts acht en een halve minuut om de 2.850 meter hoge klim af te leggen. Eens boven, kijk je uit op de brede blauwe piste Vallée de l’Arc.

De rode pistes van Les Arcs zijn duidelijk steiler dan de blauwe. Aiguille Rouge ligt op 3.225 m en is de hoogst gelegen rode piste. Op de top is er een panoramische loopbrug waar je van een waanzinnig uitzicht kunt genieten. Ook de lange rode afdaling naar het kleine dorpje Villaroger is de moeite waard om te doen ondanks de drie opeenvolgende stoeltjesliften die je moet nemen om er te geraken.

Met de Varet-gondel kan je enkele niet-geprepareerde zwarte pistes bereiken. Deze ‘Nature runs’ kunnen redelijk wat buckles bevatten, maar over het algemeen is de sneeuw van goede kwaliteit.

Wie moet er gaan?

Iedereen! De pistes van Les Arcs zijn enorm gevarieerd. Zowel voor iemand die nog nooit op de latten heeft gestaan als iemand die al zijn hele leven skiet, zorgt dit gebied voor genoeg uitdaging. Hou je van freeriden? Dan zullen de toegankelijke offpiste-mogelijkheden zeker bekoren. Les Arcs behoort niet voor niets tot een van de meest populaire skigebieden in Frankrijk. 

LES ARCS IN CIJFERS

Hoogteligging: 1.200-2.000 m
Totale grootte van het skigebied:
200 km in Les Arcs, 425 km Paradiski
Hoogte ligging van de pistes: 1.200-3.226 m
Aantal liften: 53 in Les Arcs, 131 in Paradiski

VERVOER

Chambéry op 130 km

Bourg-Saint-Maurice

Veel meer dan alleen zon !

ONTELBAAR VEEL PISTES, FREERIDE-MOGELIJKHEDEN ALOM EN HEERLIJK ETEN IN PORTES DU SOLEIL
Lees meer

De top 10 meest

Gitzwart van kleuraanduiding en fenomenaal van uitzicht. Ga tijdens je volgende wintersportvakantie dan voor de adrenalinekick van je leven op...
Lees meer

Op de Falalala-Latten

Sfeervolle verlichting, verweerde houten chalets en schilderachtige hellingen … Nergens heerst het kerstgevoel meer dan in de bergen. Ben je...
Lees meer

In 5 uur op de piste

’s Ochtends kantoor, ’s middags op de ski’s. In theorie kan het. Alleen het jammer dat de Alpen zo ver...
Lees meer

In Luxeresorts

‘Zelfvoorzienend’ is dé wintersporttrend voor komende winter. Want ‘thuis’ dineren is veiliger dan een restaurant vol mensen, après-ski doe je...
Lees meer